Meniu Închide

Unbrick Allview P4 Life

Salutare şi bine v-am regasit. În tutorialul de astăzi o să vă explic cum se face unbrick la un telefon Allview P4 Life.  Cum cu ultimul update SV8, laucherul mi se închidea din când în când, am zis să caut un telefon cu aceleaşi specificaţii, procesor etc… şi să testez acel firmware. Am găsit un telefon aproape identic şi am pus versiunea de firmware de la acel model pe P4. După ce i-am făcut flash telefonul a murit: nu mai pornea, flash fără baterie nu mai mergea (merge flash şi fără baterie), nu mai era detectat de PC. După 2 zile de „gugălit” am găsit un video pe Youtube cum poţi învia/unbrick la orice telefon chinezesc când ai bulit preloader-ul. Pentru unbrick este nevoie să trecem telefonul în meta mode.

Să vă explic mai pe larg.

– se scoate bateria din telefon
– se ţine apăsat Volume + şi Volume – (la acest model), se conectează cablul la telefon apoi la PC, sau invers (nu se dă drumul la volume + şi -)
– în acest moment telefonul este detectat și se pot instala driverele. Pe Windows 7 x64 am folosit MediaTek SmartPhone Driver Auto Installer v1.1236.00
– telefonul continuă să se conecteze-deconecteze (dacă rămâne conectat este şi mai bine :D) iar în Device Manager o să aveţi aşa ceva.
p4_device
– când aveţi doar Mtk USB în Device Manager şi telefonul continuă să se conecteze-deconecteze (apare şi dispare MTK USB Port) nu puteţi face flash.
– se scoate cablul USB de la PC, sau se dă drumul la tastele volume + și –
– se deschide softul SPFlashTool, se merge la Options–>Connection iar la Battery se alege automatic sau w/o battery
– tot la SPFlashTool la Download se bifează cele 2 opţiuni: USB Checksum, Storage Checksum
spflash_down_mode_p4life
– se alege fişierul MT6582_Android_scatter după care se deselectează tot şi se bifează doar preloader-ul.
– se apasă pe Download, se ţine apăsat Volume + şi Volume – şi se conectează la PC. În acest moment o sa fie instalat un nou driver. Daca nu se instalează, dezinstalaţi tot ce ţine de Mediatek, nume telefon, folosind USBDeview, restartaţi PC-ul şi încercaţi din nou.
da_usb_vcom
– când driverul DA USB VCOM, este instalat, SPFlashTool va flash-ui rapid preloaderul.
preloader_p4_sp_flash
– se reconectează telefonul la PC şi în loc de DA USB VCOM o să vă apară PreLoader USB VCOM. (daca nu detectează, ţineţi apăsat tastele volume, sau conectați telefonul cu baterie)
– cu preloader-ul funcţional flash-uiți tot firmware-ul stock.

Acum aveți un telefon funcţional 😀

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *